Je bent het niet vergeten, je herinnert je het alleen niet meer.

Spirited Away

Tjarda van Straten

Fotografie: Cassidy Klein

Weet je het zelf even niet meer?

Voel je je overweldigd door het hectische leven, altijd moe, gestrest, worstelend met slapeloosheid en verward door gedachten? Ben je klaar om uit de chaos van je gedachten te ontsnappen?

De uitweg ligt vaak binnen handbereik, diep geworteld in je eigen lichaam. Ik begeleid je graag in individuele sessies om te ontdekken wie je echt bent, hoe je functioneert en waar je voor staat, door te luisteren naar de signalen van je lichaam. Je lichaam fungeert als een archief voor al jouw levenservaringen. Soms hebben we ervaringen die we liever willen vergeten, en om hiermee om te kunnen gaan, creëert ons lichaam een soort spierpantser. Dit pantser beschermt ons niet alleen tegen pijn en verdriet, zodat datgene wat jou zou kunnen raken of kwetsen er niet meer doorheen komt, maar dit kan ook vreugde en opwinding tegenhouden waardoor je je afgestompt kan voelen van je leven. We kunnen onbewust oude patronen herhalen en vastzitten in het verleden. Je blijft hetzelfde riedeltje afspelen, omdat je nog geen nieuwere ervaring bovenop de oude hebt kunnen opslaan in je lichaam. Laten we samen op onderzoek uit gaan naar wat er in jouw archiefkast verborgen ligt. Door dit te ontrafelen, kun je zelf jouw nieuwe realiteit en waarheid creëren.

A teacher opens the door, but you must enter by yourself.

Chinese Proverb

Tjarda van Straten

Fotografie: Cassie Gibson

Voor wie

Lichaamsgerichte Psychotherapie is voor iedereen die geïnteresseerd is in de boeiende interactie tussen lichaam en geest. Of je nu vastloopt in het leven of gewoon nieuwsgierig bent, mijn deur staat voor je open. Mijn ervaring strekt zich uit tot diverse alternatieve subculturen, waardoor ik een inclusieve en veelzijdige benadering hanteer.

Als je stress hebt of je je gespannen voelt. Als je je heel nerveus of zenuwachtig voelt. Als je je eenzaam voelt. Als je ’s nachts wakker ligt. Als je weinig zelfvertrouwen hebt. Als je veel piekert. Als je je vaak schuldig voelt. Als je geen nee durft te zeggen of het lastig vindt om je grens aan te geven. Als je niet meer weet of voelt waar je grens is. Als je je niet begrepen voelt. Als je je somber voelt. Als je je leeg voelt. Als je helemaal niks voelt. Als je niet weet wat je wil. Als je vermoeid voelt. Als je jezelf meer wil laten zien. Als je het spannend vindt om voor mensen te spreken. Als je lastig vindt om ruimte in te nemen. Als je altijd voor anderen in de weer bent en jezelf vergeet. Als je schrikachtig bent. Als je last hebt van paniekaanvallen. Als je veel dagdroomt. Als je je vaak schaamt. Als je merkt dat je iets te heftig op een situatie reageert. Als je iets wil veranderen, maar je weet niet hoe. Als je een burn-out hebt. Als je je niet kunt concentreren. Als je weinig energie hebt of je energie niet kun doseren. Als je relatieproblemen hebt. Als je niet stil kan zitten. Als je niet in beweging kan komen. Als je altijd druk bezig bent.

Exploring Inner Dualities through Creative Dance and Body Psychotherapy

 

When Two become New

Welcome to the second installment of my transformative workshop series, where we delve deeper into the realms of self-discovery, expression, and healing. In this workshop, we will embark on an extraordinary journey of self-exploration through the blending of fusion bellydance and body psychotherapy, focusing on the theme of “dualities within us.”

 

Tjarda van Straten

Door mijn sessies bij Tjarda, ben ik me bewuster geworden van mijn lichaamssensaties en heb ik minder last van spierverkrampingen. Mijn zelfbewustzijn is gegroeid en ik kan beter mijn grenzen aangeven. Haar begeleiding heeft een positieve verandering in mijn leven teweeggebracht.

Ik ben zeer tevreden!

Dankzij Tjarda’s begeleiding ben ik nu bewuster van mijn lichaamssignalen en onderzoek ik zorgvuldig wat er gaande is, in plaats van eroverheen te walsen zoals vroeger. Voor het eerst in jaren ligt er weer een boek thuis, een teken dat mijn concentratie aanzienlijk is verbeterd. Tjarda’s begeleiding is voor mij een waardevolle reis geweest.

Aanbod Sessies

Online Sessies

De sessies zijn erop gericht om je lichaam, gevoelens en gedachten weer bij elkaar te brengen. In een reeks van 5 sessies kijken we waar je nu tegenaan loopt in je leven, waar je heen wilt.

Lees meer

Online in beweging

Lukt het je niet om de deur uit te gaan om in beweging te komen en blijf je liever in je eigen vertrouwde omgeving? Dan zijn deze 1 op 1 online sessies wellicht precies iets voor jou.

Lees meer

Onderzoek ADHD

Ik ben op zoek naar cliënten  met de diagnose ADHD, die zich herkennen in onder andere de volgende kenmerken: veel talenten en er niet zoveel mee doen vanwege perfectionisme of weinig zelfvertrouwen,

Lees meer

Direct met mij aan de slag.