Het Veelzijdige Brein.

een andere kijk op een neurodivergentie.

Tjarda van Straten

Sessies t.b.v. onderzoek

In mijn praktijk richt ik mij veel op cliënten met een neurodivergent brein met diagnoses zoals ADHD, ADD, Autisme, HSP, HSS en Hoogbegaafdheid. Vanwege mijn doorlopend onderzoek ben ik geïnteresseerd in het vinden van cliënten (volwassenen) met een of meerdere van deze diagnoses en/of die zich herkennen in onder andere de volgende kenmerken: veel talenten en er niet zoveel mee doen vanwege perfectionisme of weinig zelfvertrouwen, hoge intelligentie en toch niet echt kunnen studeren, hoog sensitief, negatief zelfbeeld, beelddenken, moeite met vriendschappen en/of relaties, sterk rechtvaardigheidsgevoel, donkere humor en faalangst.

Ik ben benieuwd wat de effecten zijn van Lichaamsgerichte Methodes op de symptomen van de diagnoses waar jij mee worstelt en ga dus graag met jou op zoek. Die symptomen zijn per persoon verschillend en in de sessies werken we dus aan jouw eigen worstelingen. In plaats van erachter te komen wat er allemaal verkeerd of mis aan je is, ga je juist ontdekken wie je werkelijk bent, hoe je in elkaar steekt, waar dingen vandaan komen en hoe er wellicht anders mee om te gaan.

Een neurodivergent brein is voor mij geen stoornis en hoeft zeker niet genezen te worden. Symptomen kunnen dan ook niet volledig verdwijnen, maar je kunt wel leren om er anders mee om te gaan en er ook de voordelen van in te gaan zien. Tijdens onze sessies richten we ons op jouw persoonlijke groei en herstel, wat draait om zelfinzicht en leren leven met datgene wat je beperkt om zo een voor jou fijner leven te kunnen leiden.

De sessies worden online aangeboden, met een minimum van 7 sessies om mee te nemen in het onderzoek. Deelname aan het onderzoek is anoniem.

Enkele ervaringen van cliënten met de diagnose ADHD, Autisme & Hoogbegaafdheid:

  • Meer bewustzijn van lichamelijke sensaties – meer contact met hun lijf.
  • Betere emotie-regulatie – beter begrijpen en beheersen van emoties.
  • Meer focus – niet verdwalen in zijstraatjes doordat het doel helder blijft.
  • Meer rust in lijf – minder stress/spanning in lijf, minder snel van slag raken.
  • Betere zelfzorg – keuzes maken die goed zijn voor zichzelf.

In 2011, op 35-jarige leeftijd, kreeg ik naast HSP, Hoge Intelligentie ook de diagnose ADHD. Mijn persoonlijke ervaring met Lichaamsgerichte Psychotherapie heeft mijn levenskwaliteit aanzienlijk verbeterd. Daarom koos ik dit onderwerp voor mijn afstudeerscriptie en blijf ik er enthousiast over. Ik wil graag meer over dit onderwerp ontdekken door samen met jou ervaringsgericht te werken.

Ben je nieuwsgierig? Neem dan vrijblijvend contact met me op en dan maken we een online afspraak voor een intakegesprek.

Direct met mij aan de slag.