We are all just walking each other home.

Ram Dass

Tjarda van Straten

Fotografie:Gunar Meijer

Over mij

Al van jongs af aan had ik enorm veel vraagstukken over het leven. Ik worstelde me door allerlei fases van mijn leven heen en in 2002 kwam ik in aanraking met dans, iets waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou kunnen of zelfs al te oud voor was. Veel negatieve overtuigingen, die niet waar bleken te zijn.

Vanuit mijn passie voor dans en beweging heb ik in 2007 mijn roer radicaal omgegooid. Ik nam ontslag van mijn kantoorbaan en stortte mij volledig op dans en beweging en heb tot 2019 nationaal en internationaal workshops verzorgd en opgetreden. Van de een op de andere dag maakte ik dus van mijn hobby mijn beroep, zonder een financiële basis te hebben. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegviel en dat had ik zelf gedaan!!

Vanuit een dieper weten en voelen maakte ik op dat moment die beslissing. “Het is nu of nooit” was de boodschap die ik toen zo duidelijk kon horen. Die keuze om mijn passie om te zetten in mijn beroep bleek een van de beste in mijn leven te zijn. Het fascineerde me hoe ik iets zo diep vanbinnen kon weten en voelen en vanuit hier startte ik mijn onderzoek om mezelf beter te leren kennen en om anderen te begeleiden dit ook te doen.

Tijdens mij jarenlange interesse heb ik me verdiept in de samensmelting van het mentale, emotionele en fysieke welzijn door diverse opleidingen en trainingen te volgen. Mijn expertise omvat lichaamsgerichte psychotherapie & coaching, internationaal dansdocentschap, Laban Bewegingsanalyse, mobiliteitstraining en yogadocentschap.

Het begeleiden van mensen bij hun ontdekkingstocht naar groei is iets wat mij enorm inspireert. Sinds 2011 geef ik individuele sessies, groepslessen en trainingen. Ik heb ruime ervaring in het helpen van mensen met de diagnoses ADHD en/of autisme, burn-out en chronische vermoeidheid – een ervaring die ik deel vanuit mijn eigen persoonlijke belevenis van de symptomen van ADHD en een burn-out.

Direct met mij aan de slag.